Netwerkpagina

Welkom in het VOV-netwerk!

Bij VOV zijn we ervan overtuigd dat je met een sterk netwerk meer bereikt. Als lid van VOV kan je deze pagina gebruiken om kennis en ervaringen met elkaar te delen, maar ook om elkaar vragen te stellen en van elkaar te leren.

Dit platform is niet bedoeld om commerciële boodschappen te verspreiden of om vacatures te plaatsen. Berichten van die aard zullen dan ook verwijderd worden. Hou het verder netjes en beleefd.

Veel leerplezier!

0

Arbeidsdeal - Opleidingssaldo's

Avatar
Tiffany Motton

Onder het motto: wie niet waagt - niet wint. 
Ik vermoed dat mijn vraag eentje is die verschillende L&D professionals zal bezig houden ...
Ik zoek een formule in Excel die per ingangsdatum de "nog te komen maanden" incl. de startmaand / 12 weergeeft. Doelstelling is om de opleidingssaldo's voor nieuwe werknemers te kunnen berekenen.
ANDERE TIPS ZEKER OOK WELKOM !

ChatGPT was hier ook heel interessant en de formule lijkt me logisch maar ik krijg ze niet aan het werk in Excel.

Dit was mijn Prompt:

" Ik heb een Excel spreadsheet. De excel bevat werknemersinformatie zoals de naam van de werknemer, de startdatum van de werknemer, en het saldo van opleidingsdagen voor het begonnen jaar (2024). Ik wil weten welke formule ik in C moet steken.

In Kolom A staat de naam van een werknemer.
In Kolom B staat de datum In Dienst van deze werknemer, in dit formaat DD-MM-YYYY.
In Kolom C wil ik het aantal maanden in dienst van het begonnen jaar tonen.
Bijvoorbeeld: Wanneer in rij 2 kolom B staat "04-02-2024" moet er komen "11/12" of 0,91667 want de werknemer is in februari gestart en zal dus 11 maanden van de 12 werken.
In Kolom D staat het tewerkstellingspercentage. Wanneer iemand 5 dagen werkt, staat er "1". Wanneer iemand 4 dagen werkt, staat er "0,8".
In kolom E moet het opleidingssaldo komen te staan volgens de formule E2 = (5*C2*D2)"

En dit was het voorstel - alleen krijg ik ze niet aan de praat:

"=IF(B2="", "", (12 - MONTH(B2) + IF(DAY(B2)

Avatar
Negeren
1 Antwoord
0
Avatar
Hans Van Cauwelaert
Beste antwoord

Tiffany,

De formule is wat lang en niet volledig. Dit is een geneste IF functie en een deel ontbreekt. Dus als je =IF(B2="", .... ingeeft krijg je zo wie zo een fout melding. Tevens lijkt de logica nogal vreemd. De formule start met de conditie als veld B2 leeg is dan, geef lege cel, als veld B2 niet leeg is dan geef 12 - waarde maand B2 + Als waarde dag veld B2 ...

De meest eenvoudige oplossing is C2=(31/12/2024-B2)/365 te gebruiken. Dit geeft je de fractie van het jaar weer die er nog rest. Je kan hier dan extra logica op zetten om fouten of lege velden te ondervangen.

Avatar
Negeren

Jouw antwoord

Probeer alsjeblieft een substantieel antwoord te geven. Als je wou reageren op de vraag of het antwoord, gebruik daarvoor de community tool. Denk er aan dat je je antwoorden altijd kan herzien - geen nood om dezelfde vraag twee keer te beantwoorden. Vergeet ook niet om te stemmen - Het helpt de beste vragen en antwoorden te selecteren!