Keynote: Bob Mosher - Van leren naar presteren met de 5 Moments of Need®

29 februari 2024 in
Keynote: Bob Mosher - Van leren naar presteren met de 5 Moments of Need®
VOV Lerend Netwerk

Hoe geef je concreet invulling aan leren op de werkplek? Internationaal spreker Bob Mosher (VS) kruipt op 4 juni het podium van de VOV-Beurs op om zijn wetenschappelijk onderbouwde 5 Moments of Need® model praktisch toe te lichten!

Het 5 Moments of Need® model is een praktisch model voor het realiseren van een hogere performance. Het gaat uit van 5 momenten waarop professionals informatie nodig hebben en waarop zij leren.

Tijdens deze sessie gaat Bob Mosher in op het moderniseren van het leren op de werkplek en het praktisch implementeren van 70:20:10, waarbij informele en sociale leervormen een steeds belangrijkere rol krijgen. 70:20:10 is gebaseerd op het principe dat 10% van het leren plaatsvindt in een formele, klassikale en e-learning setting, 20% via coaching en 70% tijdens het werk, op de werkplek zelf. Hoe geef je concreet invulling aan deze ‘70’ component? De wetenschappelijk onderbouwde 5 Moments of Need® aanpak van Bob Mosher en Conrad Gottfredson biedt daarbij ondersteuning.

Bob Mosher neemt ons mee in de visie en aanpak van deze methodologie, presenteert een aantal concrete succesvolle voorbeelden én gaat in op de resultaten die hiermee zijn bereikt.


Deze keynote vindt plaats van 9u45 tot 10u30 op de eerste verdieping. Je plek vooraf reserveren is aangeraden. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar


Bob Mosher is Chief Learning Evangelist bij APPLY Synergies in Amerika. Hij ontwikkelde de 5 Moments of Need® methodologie. Een praktisch model voor het realiseren van een hogere performance. “Er is echt een ‘shift’ gaande van training naar performance. Het is fantastisch om te zien dat veel L&D professionals zien dat training alleen niet meer genoeg is en daarom de overstap maken van klassikaal leren naar een aanpak waarbij leren wordt gekoppeld aan de performance van medewerkers. Zodat zij leren op het moment dat dit nodig is.”