Afsluitende keynote: Jeroen Baert - Artificial Intelligence: Where we are, how we got there and where we’re going

25 januari 2024 in
Afsluitende keynote: Jeroen Baert - Artificial Intelligence: Where we are, how we got there and where we’re going
VOV Lerend Netwerk

Foto: Dirk Vertommen

Jeroen Baert, wetenschapscommunicator en comedian die deel uitmaakt van het Nerdland-project van Lieven Scheire, trekt momenteel het land door met keynotes over topics zoals Artificial Intelligence, Metaverses en meer. Op 4 juni houdt hij ook halt in Gent om op het podium te klimmen van de VOV-Beurs! Al informerend én entertainend neemt hij er de huidige buzz rond AI op een humoristische en kritische manier onder de loep.

Wat is Artificiële Intelligentie wél en wat is het niet? Wat is generatieve AI? Hoe werken ChatGPT en Dall-E? Wat zijn de sterktes en zwaktes van de huidige AI-technieken? Wat is de impact van AI op onze maatschappij en de manier waarop we werken en informatie verzamelen? Hoe ziet de toekomst van AI-technologie eruit? Hoe kan je op dit moment AI slim inzetten?

Een antwoord op al deze vragen vindt u in deze lezing, waarin Jeroen Baert al informerend én entertainend de huidige buzz rond AI op een humoristische en kritische manier onder de loep neemt. 

Structuur

De lezing heeft de volgende opbouw:

  • Wat verstaan we onder Artificiële Intelligentie? Wat is het wél en wat is het niet?
  • Wat is een neuraal netwerk en hoe wordt het getraind? Wat verklaart hun huidige populariteit?
  • Wat is Generatieve AI? Wat zijn Large Language Models? Hoe werkt een systeem zoals ChatGPT of Dall-E? Wat zijn de mogelijkheden?
  • Wat zijn de sterktes, zwaktes en beperkingen van de huidige AI tools? Wat zijn de typische valkuilen bij hun implementatie? Wat is hun impact op onze maatschappij en de manier waarop we werken en informatie vergaren? Hoe gaan we om met de ecologische impact en doemscenario's?
  • Hoe kan je nu als individu en bedrijf efficiënt met AI omgaan? Hoe ziet de toekomst van AI-systemen eruit? Wat zijn de interessante toepassingsmogelijkheden binnen uw domein?


De afsluitende keynote van Jeroen vindt plaats van 16u15 tot 17u15 op de eerste verdieping. Je plek vooraf reserveren is aangeraden. Ticketverkoop start begin april.

Jeroen Baert studeerde in 2010 af als Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen en deed onderzoek in de Computer Graphics groep van de KU Leuven. Als wetenschapscommunicator en comedian (o.a. Belgische Improvisatie Liga) maakt hij deel uit van het Nerdland-project van Lieven Scheire, bekend van o.a. de populaire Nerdland wetenschapspodcast. Hij is regelmatig te gast in duidings- en panelprogramma’s op radio & tv en trekt momenteel het land door met keynotes over topics zoals Artificial Intelligence, Metaverses en meer. Jeroen houdt ervan om op humoristische wijze hypes te ontleden en zijn publiek mee te nemen langs alle aspecten van de nieuwe technologieën die op ons afstevenen.