Keynote: Donald Clark - (Werkplek)leren en Artificial Intelligence (AI); hoe ga je te werk?

29 februari 2024 in
Keynote: Donald Clark - (Werkplek)leren en Artificial Intelligence (AI); hoe ga je te werk?
VOV Lerend Netwerk

Welk verschil kan Artificiële Intelligentie maken in de organisatie? Waar kan dit het beste geïmplementeerd worden? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers niet overladen worden met informatie? Schots EdTech ondernemer Donald Clark zal in zijn keynote op de VOV-Beurs concrete praktijkvoorbeelden geven van bedrijven die AI actief geïmplementeerd hebben!


Artificial Intelligence (AI) creëert grote kansen voor leren op de werkplek en de ontwikkeling van werknemers. Voor L&D-professionals kan het echter lastig zijn om in te schatten welk verschil AI kan maken in hun organisatie en waar dit het beste kan worden geïmplementeerd.

Kun je AI áltijd gebruiken? Hoe kun je dit inrichten en waar moet je vervolgens rekening mee houden? Welke gevolgen heeft AI voor de ontwikkeling van content? En: hoe zorg je dat medewerkers niet overladen worden met informatie maar toegang hebben tot een ‘single point of truth’.

In zijn sessie gaat professor Donald Clark in op de rol die AI kan gaan spelen binnen leren in het algemeen én hoe je werkplekleren en performance support daarmee kunt optimaliseren. Daarnaast geeft hij concrete voorbeelden uit de praktijk van bedrijven die AI effectief hebben geïmplementeerd.


Deze keynote vindt plaats van 15u30 tot 16u15 op de eerste verdieping. Je plek vooraf reserveren is aangeraden. Ticketverkoop start begin april.

De Schotse EdTech ondernemer Donald Clark heeft bijna 40 jaar ervaring in online leeromgevingen. Als CEO van Wildfire Learning maakt hij gebruik van artificiële intelligentie (AI) om snel online leerinhouden te leveren. In de afgelopen jaren heeft Donald Clark 4 boeken gepubliceerd over innovatie in leren en ontwikkelen, inclusief een boek over “AI en Leren”.