Peter Mortier: "Leerervaring voorop op de VOV-Beurs van 2024"

14 februari 2024 in
Peter Mortier: "Leerervaring voorop op de VOV-Beurs van 2024"
VOV Lerend Netwerk

VOV-voorzitter Peter Mortier ziet de verschillende uitdagingen waarmee L&D'ers in 2024 te kampen krijgen. En daarover wil hij graag een woordje met je uitwisselen op de VOV-Beurs. Want leren, dat doe je niet alleen. En kennis kan je niet claimen. Peter ziet de VOV-Beurs dan ook als een mogelijkheid om vragen te stellen, kennis te delen, anderen te inspireren, zelf te innoveren en vooral heel wat zaken uit te testen. Wat en hoe dan juist? Hij pende het even voor je neer.


Geachte VOV-afficionado* !

Is ‘leren’ - in de breedste zin van het woord - ook zo jouw ding? Dan is het vanzelfsprekend dat wij elkaar treffen op deze 21ste editie van de VOV-beurs! Het belooft een topeditie te worden want meer dan ooit zijn L&D'ers zich bewust van de gi-gan-ti-sche uitdagingen waarvoor ze staan:

  • AI succesvol integreren in het aanbod,
  • werknemers bijstaan om nieuwe vaardigheden te verwerven,
  • de arbeidsdeal naleven met een in·formeel opleidingsaanbod, getrouw in de FLA gedocumenteerd,
  • er ‘en passant’ nog een eigentijdse learning experience van maken, kan het even?!

Op de VOV-beurs ontmoeten al die gepassioneerde L&D'ers elkaar om te vragen, te delen, te inspireren, te vernieuwen… want kennis kun je niet ‘claimen’. Kennis is niet van mij; net zomin ze van jou is. De toegevoegde waarde van ons netwerk zit hem in het delen van al die ervaring. Aanbieders vertellen ons over hun geslaagde aanpak in bedrijven, HR-collega’s wisselen uit over hun leerstrategie, laatstejaarsstudenten toetsen theorie aan praktijk en in de recentste boeken over leren en management lezen we over al die inspirerende verhalen.

Na een voorzichtige editie in de lente van 2022, herstellende van COVID-19, zet VOV voluit in op een ‘leerfeest’. Hier loopt de leerervaring als een rode draad over en langs de kleurrijke standen. Hier kom je om de tool zelf te testen, wandelt je avatar door een game-based leerlandschap, krijg je de beste prijzen voor die strategische leerinterventie, hak je de LMS-knoop door… vertel je honderduit over je beurservaring tijdens onze live podcast.

En neen, dat kun je maar moeilijk vanop afstand. Ik wil jullie passie voor het vak zien! Dan geraak ik in mijn element, voel ik de energie stromen, krijg ik ideeën over hoe ik het wil aanpakken en kan ik er weer tegenaan in wat uitdagende L&D-jaren beloven te worden.

Waar wacht je op? Onze L&D-hoogmis schreeuwt om jouw inbreng!

 

* persoon die een meestal vurig nagestreefde interesse of activiteit leuk vindt (leren!), ervan op de hoogte is en deze waardeert: een bevlogen L&D toegewijde.