Ontdek de VOV Ville

15 mei 2024 in
Ontdek de VOV Ville
VOV Lerend Netwerk

Ontdek een gloednieuw concept op de VOV-Beurs: de VOV Ville! Hier brengt VOV lerend netwerk een aantal niet-commerciële initiatieven samen met heel wat boeiende informatie voor L&D-professionals. Ontdek ze allemaal hier!


Er bestaan heel wat niet-commerciële instanties die de job van L&D'ers vergemakkelijken.  Je moet ze alleen weten te vinden natuurlijk. Op de VOV-Beurs van 2024 zet VOV lerend netwerk er een aantal in de schijnwerpers. Kom op de eerste verdieping van het ICC kennismaken met onze zusterverenigingen en knoop een gesprek aan over de toekomst van de arbeidsmarkt, werkbaar werk, mogelijkheden tot subsidiëring en nog veel meer!

Belgisch Instituut voor Sustainable IT (ISIT-BE vzw)

Het Belgisch Instituut voor Sustainable IT is een VZW die als doel heeft Belgische bedrijven, organisaties en individuen samen te brengen, en hen te helpen slagen in hun digitale transitie en tegelijkertijd de ecologische en sociale voetafdruk van hun IT-diensten en -gebruik te verkleinen. Dankzij de steun van onze leden promoten we digitale technologieën en diensten die duurzamer, inclusiever en ethischer zijn.

Develhub

Netwerkorganisatie voor iedereen die zich bezig houdt met leren en ontwikkelen van mensen, teams en organisaties (Nederlandse zuster-organisatie van VOV).

Europa Werk en Sociale Economie

Bij Europa WSE zetten we ons elke dag in om Vlaamse burgers en inwoners te helpen om zichzelf, vanuit hun talenten, te ontplooien op het werk en daarbuiten, ten voordele van de maatschappij, de organisaties waarvoor ze werken en hun eigen loopbaan. We besteden bijzondere aandacht aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Om onze opdracht te realiseren, maken we gebruik van Europese middelen als hefboom voor aanvullende Vlaamse middelen. 

Groupe Epsilon asbl

Réseau et communauté de pratiques de professionnels de la formation et du développement des compétences dans les organisations.

Infopunt E-leren

Het Infopunt E-leren fungeert als een neutrale bron van ondersteuning voor opleidingsverstrekkers die zich willen verdiepen in blended en e-leren. Dit initiatief van VDAB wilt de cultuur van 'blijven leren' op de arbeidsmarkt daarmee versterken. Dat doen we door de maturiteit bij opleidingsverstrekkers te verhogen door best practices en standaarden toegankelijk te maken via het Infopunt platform. Bovendien faciliteert het Infopunt een community waar opleiders (beginners en experts), L&D professionals of gewoon nieuwsgieringen in blended en e-leren met elkaar kunnen verbinden. Dat doen we via webinars, een nieuwsbrief, evenementen en interactie op LinkedIn.  

SERV - Stichting Innovatie & Arbeid

De Stichting Innovatie & Arbeid maakt deel uit van de SERV en voert onderzoek uit van en voor de Vlaamse sociale partners. Meer dan 20 jaar onderzoeken we de werkbaarheid van werk bij zowel werknemers als zelfstandige ondernemers in Vlaanderen. Andere onderzoeksthema's gaan over de arbeidsmarkt, ondernemerschap, economie en innovatie in ondernemingen en organisaties. Een praktijkgerichte benadering is het uitgangspunt bij elk onderzoek. We werken complementair aan het beleidsgericht onderzoek dat elders wordt uitgevoerd. De Stichting Innovatie & Arbeid hecht veel belang aan de valorisatie, namelijk het verspreiden van de resultaten en inzichten vanuit de onderzoeken richting de werkvloer en terug. We doen dit via de Vlaamse sociale partners, sectorconsulenten, HR-consulenten, preventiediensten en alle andere partners die ondernemingen en organisaties ondersteunen.  

VAIA - Vlaamse AI Academie

Bij VAIA, de Vlaamse AI Academie, kan je als professional of onderzoeker bijleren over artificiële intelligentie. We verzamelen opleidingen die je helpen om de mogelijkheden van AI te leren kennen of toe te passen. We helpen opleidingsaanbieders om meer AI-gerelateerde bijscholing aan te bieden. VAIA is een samenwerking tussen alle Vlaamse universiteiten en hogescholen.

VOV Lerend Netwerk 

VOV Lerend Netwerk is het grootste netwerk voor Learning & Development in Vlaanderen. We tellen vandaag meer dan 1000 leden en zijn daarmee ruim vertegenwoordigd in grote en kleine bedrijven, organisaties en openbare instanties (profit en non profit). Zowel opleidingsverantwoordelijken, zelfstandige consultants, leidinggevenden, managers, HR Business Partners, rekruteringsverantwoordelijken enz. maken deel uit van ons netwerk! Als L&D-professional kan je bij ons terecht om je netwerk uit te breiden, kennis en ervaring uit te wisselen met meer dan 1000 collega's uit het vak en je te laten inspireren en bij te leren tijdens VOV-activiteiten.

Work out Room VDAB  

Wat heeft de toekomst in petto voor de arbeidsmarkt? Hoe kunnen bedrijven zich voorbereiden op deze evoluties? De Work out Room van VDAB verkent de toekomst van de arbeidsmarkt. We delen niet alleen onze kennis en inzichten, maar geven ook het podium aan experts die de toekomst van werk vormgeven. Onze evenementen zijn een bron van inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in de arbeidsmarkt van morgen en overmorgen. Benieuwd naar welke boeiende workshops, intrigerende panelgesprekken of andere spraakmakende evenementen op onze agenda staan? Ontdek het nu via de onderstaande link en bereid je voor op een reis naar de toekomst van werk.